وزیر ارشاد گفت که از قوه قضائیه درخواست کرده به جای برخورد قضایی با رسانه‌های متخلف، آن‌ها را به هیئت نظارت بر مطبوعات معرفی کند. به گفته جنتی، این وزارتخانه پای مجوزهایی که برای فیلم‌ها صادر می‌کند، می‌ایستد. او همچنین از رسانه‌ها خواست که طنز را جدی‌تر بگیرند اما نیش نزنند.
به گزارش هرانا به نقل از مهر، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز پنجشنبه ۲۲ آبان در بازدید از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها به سوالات خبرنگاران پیرامون موضوعات مختلف در حوزه‌های فرهنگی، هنری، سینمایی پاسخ گفت.
جنتی در مورد اختلافاتی که بین قوه قضائیه و وزارت ارشاد در مورد توقیف برخی رسانه‌ها وجود دارد، گفت: اختلافی به آن معنا نیست و یکی دو موردی بوده که دستگاه قضایی خودش احساس کرده که می‌تواند یک روزنامه را موقتاً توقیف کرده و این کار را انجام داده است. البته ما هم از مقامات قضایی درخواست کرده‌ایم که با توجه به اینکه هیئت نظارت بر مطبوعات یک هیئت همه جانبه است یعنی هم نماینده قوه قضائیه، هم نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، هم حوزه علمیه قم و همه در آن حضور دارند، آن‌ها (قوه قضائیه) اگر موردی به نظرشان می‌آید، به این هیئت ارجاع دهند، قطعاً بررسی خواهد شد.
فیلترینگ نباید مثل مسدود کردن کل یک اتوبان به خاطر یک راننده متخلف باشد
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر صحت و سُقم برنامه کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در مورد لغو فیلترینگ اینستاگرام به ازاء فیلترینگ وایبر، گفت: کمیته تعیین مصادیق در مواردی که خلاف قانون و مغایر با منافع ملی باشد که برخی سایت‌های الحادی و ضددین و ضد اخلاق را در بر می‌گیرد، طبیعتا باید طبق قانون با آن‌ها برخورد کند. اما مشکلی که تا الان بوده این است که یکسری شبکه‌های اجتماعی و ارتباطی داریم که بیشترین استفاده از آن‌ها، استفاده سالم است و ممکن است در جاهایی موارد خلاف نیز مشاهده شود اما بنا بر این است که فیلترینگ را هوشمند کنیم تا تنها مقابل موارد مضر را بگیرد و اینطور نباشد وقتی در اتوبانی دو اتومبیل خلاف می‌کنند کل اتوبان را سد کنیم و اجازه تردد به هیچکس ندهیم. این کار در دست انجام توسط وزارت ارتباطات بوده و قرار است طی ماه‌های آتی فیلترینگ هوشمند روی ابزارهای ارتباطی پیاده‌سازی شود و شورای عالی فضای مجازی نیز به عنوان سیاستگذار روی این کار نظارت دارد.
«عصبانی نیستم» هنوز اصلاح نشده ولی «قصه‌ها» مشکلی ندارد
جنتی درباره وضعیت اکران برخی فیلم‌های سینمایی پرچالش این روز‌ها نیز گفت: رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد در کمیسیون فرهنگی مجلس توضیحات کامل را در این خصوص ارائه کرده است و فکر می‌کنم آقایان درباره همه این فیلم‌ها قانع شده‌اند فقط در مورد فیلم عصبانی نیستم است که باید اصلاحاتی در آن صورت بگیرد ولی هنوز اصلاحاتی که مورد نظر ما است، در آن اعمال نشده است. اگر اصلاحات اعمال بشود، ممکن است فیلم هم اکران شود. در مورد فیلم «قصه‌ها» نیز، من هم خودم فیلم را دیده‌ام و هم شورای نظارت آن را بررسی کرده است؛ این فیلم مشکل خاصی ندارد.
تصمیم گیرنده نهایی در مورد اکران فیلم‌ها وزارت ارشاد است
وی در همین رابطه و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از نمایندگان تاکید کرده که اگر تمام اصلاحات لازم در مورد فیلم «عصبانی نیستم» نیز اعمال شود، باز هم اکران نخواهد شد، تاکید کرد: ما طبق وظایف قانونی خودمان و تشخیصی که قانون بر عهده ما گذاشته است، عمل می‌کنیم و قرار نیست دیگران برای ما تعیین تکلیف کنند که این فیلم را اجازه نمایش بدهید و آن یکی را ندهید. مجلس محترم می‌تواند از ما توضیح بخواهد و ما هم می‌توانیم توضیح دهیم و فیلم‌ها را هم برایشان نمایش دهیم اما جایی که در ‌‌نهایت تصمیم گیرنده است، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که طبق ضوابط هم عمل خواهد کرد.
پای مجوز‌هایمان می‌ایستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ایستادگی این وزارتخانه بر مجوزهایی که به فیلم‌ها می‌دهد، ادامه داد: اگر فیلمی قابل دفاع باشد یعنی طبق آن مجوزی که برای ساخت داده شده، عمل شده باشد، طبیعتاً ما مجوز اکران هم می‌دهیم ولی اگر فردی فیلمنامه‌ای بیاورد و بعد فلیم دیگری بسازد، طبیعتاً نمی‌شود از آن دفاع کرد. اما ما پای مجوزهایی که می‌دهیم، می‌ایستیم و الان هم فیلم‌هایی که اینقدر بحث درباره‌شان مطرح می‌شود، ما اصلاً در جریان ساختشان نبوده‌ایم و در دوره گذشته مجوز گرفته‌اند و در خود دولت گذشته هم برخی از آن‌ها توقیف شده بودند. ما با توجه به زحمتی که برای تهیه یک فیلم کشیده می‌شود، تلاشمان را می‌کنیم که این زحمات هدر نرود و تا جایی که می‌شود، مجوز اکران را به آن‌ها بدهیم. تاکید می‌کنم که تا جایی که می‌شود.